Egregora: comoara pierduta

 

Serialul pentru televiziune Egregora este o metafora pentru calatoria sufletului. E o poveste despre dragoste frateasca, despre transformare si auto-descoperire. Ceea ce a inceput in anul 2007 ca un scenariu pentru un show TV destinat copiilor, s-a transformat in anul 2009 intr-o veritabila aventura ce se adreseaza unui public mult mai larg. Egregora este un concept ce reprezinta o fiinta psihica emanata din constiinta colectiva – o sete colectiva pentru aventura si mister.

In ceea ce priveste povestea, Egregora este calatoria a noua orfani care pornesc intr-o aventura spectaculoasa, cu scopul de a gasi comoara pierduta a regelui Decebal si secretele mostenite de civilizatia dacica de la atlanti.

Ceea ce nu spun actualele manuale de istorie este ca Dacia era, din punct de vedere spiritual, una dintre cele mai avansate civilizatii din Europa. Civilizatia Dacica, precum si celelalte civilizatii ale antichitatii, cea Mayasa, Egipteana si Ebraica erau interconectate, fiind puternic influentate de intelepciunea pierduta a Atlantidei si a civilizatiei din interiorul pamantului, Agarttha.

Legenda ne spune ca Dacii aveau in posesie un mare secret care, daca ar fi dezvaluit astazi, ar putea zgudui din temelii istoria, asa cum o cunoastem noi toti. De aceea Egregora ii va purta pe eroi si pe telespectatori intr-o calatorie “plina de lumina” pentru a descoperi lumi antice necunoscute, filosofii dar si religii de mult uitate.

Eroii nostri sunt niste marginalizati ai societatii: au trait experiente traumatizante intr-o lume lipsita de toleranta si au avut de infruntat durerea, violenta si frica. Uniti printr-un vis comun, acela de a evada din aceasta lume mizerabila si avand speranta unei vieti mai bune, acesti copii vor trece peste toate obstacolele pe care acest gen de calatorie le presupune.

Pe acest “drum” al provocarilor, copiii vor intalni tot felul de personaje: inamici, sarlatani si mentori. Ei vor intelege viata asa cum e, cu frumusetile si tristetile ei, si vor invata despre secretele alchimiei. Asa cum plumbul este transformat in aur trecand prin etapele alchimice, asa si sufletele orfanilor nostri se vor transforma in sufletele unor veritabili eroi care pot inspira noua generatie sa tinteasca spre idealuri mai inalte si sa corecteze greselile pe care omenirea le-a facut in trecut.

De exemplu, eroii vor “atinge” problemele legate de mediul inconjurator, descoperind magia minunilor naturii care se afla ascunse in vechiul Imperiu Dacic. De asemenea, vor invata ca numai impreuna, actionand ca fratii, se pot redescoperi, maturiza si intelege minunea sufletului care este ascuns sub foarte multe straturi de materie ce reprezinta minciuna, prejudecata si egocentrismul care guverneaza societatea secolului XXI.

Credem cu tarie ca publicul din toata lumea ii va indragi pe eroii nostri si va trai alaturi de ei bucuria marii aventuri. Fiecare om de pe planeta aceasta, cel putin o data in viata se intalneste cu sansa de a-si gasi propria comoara. Din pacate, marea majoritate ignora aceasta chemare la aventura si continua sa-si traiasca viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Dar cateodata destinul, printr-o serie de intamplari, face in asa fel incat unii oameni vor accepta chemarea iar comoara va fi descoperita de cei vrednici.

Suntem bucurosi sa va invitam sa deveniti parte din calatoria noastra de a gasi comoara pentru ca numai impreuna putem intra in acest “loc sacru si sfant” si numai impreuna, ca fratii, putem recastiga ceea ce s-a pierdut: Egregora.